Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kyckling bolognaise

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
Bolognaise betyder som bekant köttfärssås, och den brukar man normalt koka på köttfärs. Här görs den på kycklingfärs som mixas med hjälp av mixerstav.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kyckling bolognaise.
Kyckling bolognaise.

4 personer

Du behöver:

3–4 kycklingfiléer

valfri pasta (för 4 personer)

1 gul lök

1–2 vitlöksklyftor

olivolja (till stekning)

200 g gula tomater (eller röda)

salt och nymalen svartpeppar

ev socker

1 gul paprika

1 grön paprika

grovriven parmesan (till servering)

Gör så här:

Finhacka lök och vitlök och fräs i olja utan att det tar färg. Tärna tomaterna och rör ned dem. Låt alltsammans puttra på svag värme tills tomaterna är mosiga. Smaka av såsen med salt och peppar, tillsätt ev en gnutta socker om tomaterna är tråkiga i smaken. Kärna ur paprikorna och dela i stora bitar. Kör kycklingfilé och paprika i matberedare eller finfördela med hjälp av mixerstav. Fräs kyckling och paprikahack i olivolja på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av, och vänd ihop med tomatsås och kycklingfräs. Självklart kan du blanda sås och kyckling och hälla detta direkt över pastan. Toppa med grovriven parmesan och dra gärna några extra varv med svartpepparkvarnen över.

Annons