Kycklingspett med crumble och granatäppelsallad
08 aug, 2018
AvRedaktionen
Små kycklingspett med granatäppelsallad. Inspirationen till crumblen kommer från Mellanöstern. Det ger köttet massor av smak och saftighet.
Annons
6 personer
Du behöver:
300 g kycklingbröstfilé
solrosolja, till stekning
Garnering:
finhackad mynta
Kryddcrumble:
2 vitlöksklyftor
200 g cashewnötter
2 msk sesamolja
2 tsk spiskummin
1/2 tsk torkat chilipulver
1 citron, saften
1 dl tahini (sesampasta)
salt
Granatäppelsallad:
1 granatäpple
4 msk jordnötsolja
1 gemsallad (kallas också hjärtsallad)
30 g pinjekärnor
Gör så här:
- Börja med nötcrumble: Skala vitlöksklyftorna och hacka dem och nötterna grovt. Blanda vitlök och nötter med sesamolja, spiskummin och chili i en matberedare eller med en stavmixer tills du får en fin puré. Tillsätt citronsaft och tahini och blanda till en jämn massa. Smaka av med salt.
- Skär kycklingen i avlånga strimlor. Vänd noga i nötcrumble och låt dem marinera på ett fat övertäckt med lock i minst 30 minuter. Trä försiktigt kycklingen på spett och stek dem i olja i en panna så de får fin färg runtom.
- Halvera granatäpplet, håll halvan över en stor skål och banka med en träsked på skalet så trillar många kärnor ut. Pilla ut resterande kärnor och ta bort alla vita hinnor som följer med. Blanda kärnorna med jordnötsoljan. Riv salladsbladen och slå oljan med granatäppelkärnor över. Rosta pinjenötterna i en torr panna och strössla över salladen.
- Garnera kycklingen med mynta och servera med granatäppelsallad
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
Annons