Kyckling med mango- och gurksalsa
4 portioner
Kyckling:
2 msk olivolja
½ tsk curry
salt och svartpeppar
4 kycklingbröstfiléer med skinn
lite smör till stekning
Mango- och gurksalsa:
1 gurka
1 mango
1 liten, söt ananas
1 litet spetskålshuvud
½ dl sweet chili-sås
1 knippe färsk koriander
Garnering:
1 handfull ätbara blommor, till exempel penséer eller violer
koriander
Så här gör du:
1. Rör ihop olivolja med curry och salt och peppar efter smak.
2. Torka av kycklingbrösten med hushållspapper och vänd sedan i curryoljan.
3. Stek kycklingen i lite smör i en stekpanna i 8–10 minuter på varje sida. Se till att de blir genomstekta, med köttsaften klar och utan rosa inslag.
4. Skala gurkan, halvera den på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär gurkan i små tärningar. Skär även mangon och ananasen i små tärningar.
5. Strimla spetskålen fint.
6. Vänd ihop gurka, mango- och ananastärningar.
7. Blanda ner sweet chili-sås och koriander.
8. Ta kycklingen från stekpannan och låt vila i 10 minuter.
9. Stek kålen i stekfettet från kycklingen och fördela sedan på tallrikar.
10. Lägg kycklingen ovanpå kålen och servera med salsan.
11. Garnera med ätbara blommor och lite extra koriander.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Salladswrap med kryddad kycklingfilé och sumakdressing