Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kyckling med mango- och gurksalsa

05 mar, 2020
AvRedaktionen
Kyckling med mango- och gurksalsa
Sätt extra guldkant på vardagen genom att laga denna magiska kycklingrätt. Med en fräsch salsa och toppad med blommor ger den en smakupplevelse fylld med solig sötma.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Kyckling:

2 msk olivolja

½ tsk curry

salt och svartpeppar

4 kycklingbröstfiléer med skinn

lite smör till stekning

Mango- och gurksalsa:

1 gurka

1 mango

1 liten, söt ananas

1 litet spetskålshuvud

½ dl sweet chili-sås

1 knippe färsk koriander

Garnering:

1 handfull ätbara blommor, till exempel penséer eller violer

koriander

Så här gör du:

1. Rör ihop olivolja med curry och salt och peppar efter smak.

2. Torka av kycklingbrösten med hushållspapper och vänd sedan i curryoljan.

3. Stek kycklingen i lite smör i en stekpanna i 8–10 minuter på varje sida. Se till att de blir genomstekta, med köttsaften klar och utan rosa inslag.

4. Skala gurkan, halvera den på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär gurkan i små tärningar. Skär även mangon och ananasen i små tärningar.

5. Strimla spetskålen fint.

6. Vänd ihop gurka, mango- och ananastärningar.

7. Blanda ner sweet chili-sås och koriander.

8. Ta kycklingen från stekpannan och låt vila i 10 minuter.

9. Stek kålen i stekfettet från kycklingen och fördela sedan på tallrikar.

10. Lägg kycklingen ovanpå kålen och servera med salsan.

11. Garnera med ätbara blommor och lite extra koriander.

Kyckling med mango- och gurksalsa
Kyckling med mango- och gurksalsa.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Salladswrap med kryddad kycklingfilé och sumakdressing

Vårmeny med snittar, kyckling och mandelkaka

Kyckling i ugn med svamp, bacon och salvia

Annons