Kyckling med rosmarin – pollo con rosmarino
08 sep, 2016
AvRedaktionen
Saftig och smakrik kyckling med rosmarin. Servera tillsammans med en sås gjord på skyn, citronklyftor, rucola och ett gott bröd.
Annons
Tips! Snåla inte med rosmarinen – ju mer desto bättre.
4 personer
Tid: 1 timme
Ingredienser:
1,8 kg kycklingdelar
1 stor näve rosmarin (grovhackad)
salt och peppar
1 vitlök (skalade och krossade klyftor)
1 dl olivolja
2 dl vitt vin
Till servering:
2 citroner (i klyftor)
rucolasallad
bröd
Gör så här:
- Vänd kycklingen i rosmarin (även stjälkarna!), salt, peppar, vitlöksklyftor och olivolja tills alla delar är väl täckta
- Låt marinera i kylen över natten, eller minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 220°.
- Lägg kycklingen i ett lager i en ugnsfast form, täck med folie och stek i ugnen i cirka 30 minuter.
- Ta av folien och vänd kycklingbitarna med skinnet uppåt och stek i ytterligare 15 minuter tills skinnet är gyllene och krispigt och kycklingsaften är klar utan rosa inslag.
- Lägg upp bitarna på ett varmt fat.
- Häll skyn i en kastrull, häll i vinet och koka upp. Sila och servera till kycklingen tillsammans med citronklyftor, rucola och ett gott bröd.
Recept och foto: Alastair Hendy
Annons