Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kyckling- och cashewnötsbollar med papaya- och bönsallad

29 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Eftersom det är majs i smeten, blir de här kycklingbollarna extra saftiga. De är godast nygjorda, men kan förberedas och värmas innan servering.

Bäst smak får du om du kokar torkade svarta bönor. Använder du svarta bönor på burk är det viktigt att spola av dem noga i kallt vatten.

500 g kycklingfärs

1 tsk salt

1 msk sambal oelek

1/2 dl färsk ingefära (skalad och fint strimlad)

250 g frysta majskorn (eller från burk)

1 dl cashewnötter (hackade)

2–3 dl grovhackade cashewnötter (OBS! till panering)

2 msk olivolja (till stekning)

Papaya- och bönsallad:

1 papaya (skalad, urkärnad och klyftad)

500 g kokta svarta bönor (burkbönor går bra)

100 g jalapeño hot (inlagd stark grön chilipeppar, finns i tacohyllan)

6 msk färskpressad limesaft

2 krukor krispsallad

Mixa kycklingfärs, salt, sambal oelek, ingefära, majs och 1 dl cashewnötter i matberedare. Rulla små bollar av färsen, panera i cashew-nötshacket, och stek i olja på svag värme tills de är genomstekta.

Blanda papayan, bönorna, jalapeñon och limesaften. Lägg krispsalladen på ett fat och fördela papayablandningen över salladen. Servera med kycklingbollarna.

Annons