Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kyckling och päronpaj

02 jun, 2014
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
päronpaj

Det här är en supergod paj som vi brukar laga i min familj på studentkalas, midsommar eller knytkalas.

1 sats vanlig pajdeg – tryck ut i en form. Förgrädda inte!

Fyllning:

Stekt, strimlad kyckling (passar även utmärkt om du har rester kvar av en grillad kyckling)

2-3 Konserverade päron

3 ägg

3 dl grädde/mjölk

salt,peppar

ca. 1 msk ingefära

Fyll pajskalet med stekt kyckling och päronen som du delat i bitar eller skivor. Vispa ihop ägg och grädde smaksatt med salt, peppar och ingefära efter smak. (Ingefäran lyfter hela pajen tillsammans med päronet!) Slå äggstanningen i formen och grädda i ugnen tills du ser att den ”stannat”.

Servera med en fräsch sallad och gärna en krämig brieost!

Läsarrecept inskickat av Louise Rudwall

Annons