Kyckling och päronpaj
02 jun, 2014
AvRebecca Wictor
Annons
Det här är en supergod paj som vi brukar laga i min familj på studentkalas, midsommar eller knytkalas.
1 sats vanlig pajdeg – tryck ut i en form. Förgrädda inte!
Fyllning:
Stekt, strimlad kyckling (passar även utmärkt om du har rester kvar av en grillad kyckling)
2-3 Konserverade päron
3 ägg
3 dl grädde/mjölk
salt,peppar
ca. 1 msk ingefära
Fyll pajskalet med stekt kyckling och päronen som du delat i bitar eller skivor. Vispa ihop ägg och grädde smaksatt med salt, peppar och ingefära efter smak. (Ingefäran lyfter hela pajen tillsammans med päronet!) Slå äggstanningen i formen och grädda i ugnen tills du ser att den ”stannat”.
Servera med en fräsch sallad och gärna en krämig brieost!
Läsarrecept inskickat av Louise Rudwall
Annons