Kyckling med ratatouille, pasta och mozzarella
20 aug, 2018
AvRedaktionen
Frasig kyckling och smakrik ratatouille – sydfranska smaker när de är som bäst! Servera med pasta, mozzarella i skivor och basilika.
Annons
4 personer
Du behöver:
1 vitlöksklyfta
2 rödlökar
2 röda paprikor
1 squash
1 aubergine
8 kycklingklubbor
olja, till stekning
salt
färskmald svartpeppar
1 burk körsbärstomater
2 dl färdig grönsaksbuljong
½ dl färsk timjan
Till servering:
400 g färsk pasta
250 g mozzarella
1 dl färsk basilika
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skala vitlök och grovhacka den. Skala rödlök och skär i klyftor. Skär paprika, squash och aubergine i små tärningar.
- Bryn kycklingklubborna i olja i en stekpanna tills de får färg. Krydda med salt och peppar.
- Lägg vitlök, lök och grönsaker i botten på en stor ugnssäker form. Rör ihop körsbärstomaterna med buljongen och häll över grönsakerna. Lägg kycklingen ovanpå. Krydda med salt och peppar och strö över timjan. Tillaga i ugnen i cirka 30 minuter tills kycklingen är färdig, när köttsaften är klar och utan rosa inslag.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, låt rinna av. Servera kycklingen och ratatouillen med pastan, mozzarella i skivor och plockad basilika.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
Annons