Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kyckling med ratatouille, pasta och mozzarella

20 aug, 2018
AvRedaktionen
Kyckling med ratatouille, pasta och mozzarella.
Frasig kyckling och smakrik ratatouille – sydfranska smaker när de är som bäst! Servera med pasta, mozzarella i skivor och basilika.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

1 vitlöksklyfta

2 rödlökar

2 röda paprikor

1 squash

1 aubergine

8 kycklingklubbor

olja, till stekning

salt

färskmald svartpeppar

1 burk körsbärstomater

2 dl färdig grönsaksbuljong

½ dl färsk timjan

Till servering:

400 g färsk pasta

250 g mozzarella

1 dl färsk basilika

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala vitlök och grovhacka den. Skala rödlök och skär i klyftor. Skär paprika, squash och aubergine i små tärningar.
  2. Bryn kycklingklubborna i olja i en stekpanna tills de får färg. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg vitlök, lök och grönsaker i botten på en stor ugnssäker form. Rör ihop körsbärstomaterna med buljongen och häll över grönsakerna. Lägg kycklingen ovanpå. Krydda med salt och peppar och strö över timjan. Tillaga i ugnen i cirka 30 minuter tills kycklingen är färdig, när köttsaften är klar och utan rosa inslag.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, låt rinna av. Servera kycklingen och ratatouillen med pastan, mozzarella i skivor och plockad basilika.
Kyckling med ratatouille, pasta och mozzarella.
Kyckling med ratatouille, pasta och mozzarella.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons