Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kyckling saltimbocca med örtsås

16 mar, 2020
AvRedaktionen
Recept på kyckling saltimbocca med örtsås
Bjud på kyckling saltimbocca! En perfekt rätt till fest och vardag. Servera med örtsås och salladslök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Kyckling saltimbocca:

4 kycklingbröstfiléer utan skinn

16 blad färsk salvia

Salt och nymalen svartpeppar

8 skivor lufttorkad skinka

Olja till stekning

Vit örtsås:

3 msk vetemjöl

5 dl mjölk

1 dl kryddörter, t ex persilja, körvel och dragon

1 tsk söt senap

½ citron, saften

Salt och vitpeppar

Till servering:

4 knippen salladslök

Gör så här:

  1. Dela varje kycklingbit så du får 8 tunna filéer.
  2. Lägg 2 salviablad på varje bit kyckling, salta lätt och peppra och lägg en bit skinka över.
  3. Fäst skinkan med en tandpetare.
  4. Stek kycklingen i olja i en stekpanna med skinkan nedåt i 3–4 min.
  5. Vänd och stek kycklingen i ytterligare ca 5 min.
  6. Vispa ihop mjöl och 1 dl av mjölken i en kastrull till en klumpfri smet.
  7. Vispa ner resten av mjölken, lite i taget.
  8. Koka upp under konstant omrörning, tills såsen tjocknar.
  9. Låt småkoka i 5–8 minuter. Rör ofta.
  10. Hacka kryddörterna fint och rör ner i såsen.
  11. Smaka av med senap, citronsaft, salt och vitpeppar.
  12. Ansa salladslökarna och koka dem i 1 minut i en kastrull med lättsaltat vatten.
  13. Servera kycklingen med blancherad salladslök och örtsås.
Recept på kyckling saltimbocca med örtsås
Kyckling saltimbocca med örtsås.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft

LÄS MER:

Bjud på frasig kyckling i citronsås

Kyckling med mango- och gurksalsa

Salladswrap med kryddad kycklingfilé och sumakdressing

Annons