Kyckling saltimbocca med örtsås
16 mar, 2020
AvRedaktionen
Bjud på kyckling saltimbocca! En perfekt rätt till fest och vardag. Servera med örtsås och salladslök.
Annons
4 portioner
Kyckling saltimbocca:
4 kycklingbröstfiléer utan skinn
16 blad färsk salvia
Salt och nymalen svartpeppar
8 skivor lufttorkad skinka
Olja till stekning
Vit örtsås:
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 dl kryddörter, t ex persilja, körvel och dragon
1 tsk söt senap
½ citron, saften
Salt och vitpeppar
Till servering:
4 knippen salladslök
Gör så här:
- Dela varje kycklingbit så du får 8 tunna filéer.
- Lägg 2 salviablad på varje bit kyckling, salta lätt och peppra och lägg en bit skinka över.
- Fäst skinkan med en tandpetare.
- Stek kycklingen i olja i en stekpanna med skinkan nedåt i 3–4 min.
- Vänd och stek kycklingen i ytterligare ca 5 min.
- Vispa ihop mjöl och 1 dl av mjölken i en kastrull till en klumpfri smet.
- Vispa ner resten av mjölken, lite i taget.
- Koka upp under konstant omrörning, tills såsen tjocknar.
- Låt småkoka i 5–8 minuter. Rör ofta.
- Hacka kryddörterna fint och rör ner i såsen.
- Smaka av med senap, citronsaft, salt och vitpeppar.
- Ansa salladslökarna och koka dem i 1 minut i en kastrull med lättsaltat vatten.
- Servera kycklingen med blancherad salladslök och örtsås.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft
LÄS MER:
Bjud på frasig kyckling i citronsås
Annons