Kycklingbolognese med tomatbruschetta
16 okt, 2019
AvRedaktionen
Bolognese går aldrig fel! Kycklingbolognese med tomatbruschetta är både matigt och smakrikt. Servera med pasta och färskriven parmesan.
Annons
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 morötter
2 stjälkar selleri
100 g sidfläsk
2 msk olivolja
450 g kycklingfärs
1 tsk paprika
1 tsk rosmarin
1 1/2 msk tomatpuré
1 1/2 dl rödvin
400 g konserverade körsbärstomater
1 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
2 lagerblad
1/2 tsk socker
Salt och nymalen svartpeppar
Tomatbruschetta:
8 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja
125 g mozzarella
200 g körsbärstomater
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Tillbehör:
400 g färsk pasta
Till servering:
50 g parmesan
1 kruka basilika
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök fint.
- Skala morötterna och rensa sellerin. Skär dem i små tärningar.
- Hacka sidfläsket fint. Stek sidfläsket i olivoljan i 2 minuter.
- Tillsätt lök, vitlök och grönsaker och låt steka med i ytterligare 2 minuter.
- Tillsätt kycklingfärsen och bryn den väl.
- Tillsätt sedan paprika, rosmarin, tomatpuré och rödvin och låt koka upp och puttra tills det reducerat en smula.
- Blanda i de konserverade körsbärstomaterna, buljong, grädde och lagerblad i såsen och låt koka upp.
- Skruva ner värmen och låt småputtra minst 1 1/2 timme, gärna längre om du har tid. Smaka av med socker, salt och peppar.
- Pensla brödskivorna med olja och rosta dem i stekpanna tills de är frasiga och gyllene på bägge sidor.
- Toppa med skivor av mozzarella, halverade körsbärstomater och basilikablad.
- Ringla över lite olivolja. Salta och peppra.
- Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen.
- Servera med bolognese, färskriven parmesan och basilika samt tomatbruschettan.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: Kycklingpasta med parmesan
Annons