Kycklingfat med fänkål, oliver och apelsin – allt på en plåt
08 okt, 2024
AvPernille Skjødt
AvLouisa Lorang
Laga allt på ett och samma fat – smidigt, enkelt och framför allt mindre disk! Här bjuds det på ett kycklingfat med fänkål, oliver och apelsin.
Annons
Kycklingfat med fänkål, oliver och apelsin
Allt på ett fat – kan inte bli enklare. Smaksätt kycklingen med fänkål, oliver och apelsin, gott och nytt!
Annons
4 portioner
Tid: 1 timme
Du behöver:
1 hel kyckling
Salt och nymalen svartpeppar
1 tsk grillkrydda
Olivolja
1 fänkål
1 rödlök
½ vitlöksklyfta
200 g körsbärstomater
1 ekologisk apelsin
1 stjälk färsk rosmarin
Till servering:
100 g gröna oliver
Ev bröd eller pasta
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200°. Skär kycklingen i 8 bitar. Lägg dem i en ugnsform eller på en bakpappersklädd plåt. Krydda med salt, peppar och grillkrydda, ringla över olja. Klappa in oljan och kryddorna.
- Skölj fänkålen och skär i fjärdedelar. Skala rödlöken och skär i klyftor. Skär vitlöken i hela klyftor. Skölj tomaterna och skär apelsinen i klyftor. Plocka rosmarinen.
- Fördela fänkål, rödlök, vitlök, tomater, apelsin och rosmarin runt kycklingen i ugnsformen. Ringla över olja och ställ in formen i ugnen i ca 35 minuter, tills kycklingen är gyllene och genomstekt.
- Strö oliver över kycklingrätten
Foto: Columbus Leth
Annons