Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kycklingfat med fänkål, oliver och apelsin – allt på en plåt

08 okt, 2024
AvPernille Skjødt
AvLouisa Lorang
Recept på kycklingfat med fänkål, oliver och apelsin
Columbus Leth
Laga allt på ett och samma fat – smidigt, enkelt och framför allt mindre disk! Här bjuds det på ett kycklingfat med fänkål, oliver och apelsin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lilla odlingen #3 – Så får du en egen kryddodling hemmaBrand logo
Lilla odlingen #3 – Så får du en egen kryddodling hemma

Kycklingfat med fänkål, oliver och apelsin

Allt på ett fat – kan inte bli enklare. Smaksätt kycklingen med fänkål, oliver och apelsin, gott och nytt!

Snabbt kycklingfat med fänkål, oliver och apelsin
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Tid: 1 timme

Du behöver:

1 hel kyckling
Salt och nymalen svartpeppar
1 tsk grillkrydda
Olivolja
1 fänkål
1 rödlök
½ vitlöksklyfta
200 g körsbärstomater
1 ekologisk apelsin
1 stjälk färsk rosmarin

Till servering:

100 g gröna oliver
Ev bröd eller pasta

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200°. Skär kycklingen i 8 bitar. Lägg dem i en ugnsform eller på en bakpappersklädd plåt. Krydda med salt, peppar och grillkrydda, ringla över olja. Klappa in oljan och kryddorna.
  2. Skölj fänkålen och skär i fjärdedelar. Skala rödlöken och skär i klyftor. Skär vitlöken i hela klyftor. Skölj tomaterna och skär apelsinen i klyftor. Plocka rosmarinen.
  3. Fördela fänkål, rödlök, vitlök, tomater, apelsin och rosmarin runt kycklingen i ugnsformen. Ringla över olja och ställ in formen i ugnen i ca 35 minuter, tills kycklingen är gyllene och genomstekt.
  4. Strö oliver över kycklingrätten

Foto: Columbus Leth

Annons