Kycklinggryta med druvor, äpple och vitt vin
06 sep, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Mustig kycklinggryta med vitt vin som får sina spännande smaker från druvor och äpplen.
Annons
Kycklinggryta med druvor, äpple och vitt vin
Spännande inslag av druvor och äpple gör den här grytan frisk och välsmakande.
4 portioner
Annons
Du behöver:
1 hel kyckling, cirka 1,2 kg
Olja, till stekning
Salt och nymald peppar
100 g schalottenlök
1 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
2 timjankvistar
1–2 lagerblad
3 stjälkar bladselleri
2 äpplen
250 g kärnfria druvor, gröna eller blå
Till servering:
Färsk persilja eller dragon
Bröd
Gör så här:
- Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i olja. Krydda med salt och peppar. Skala schalottenlökar och bryn dem hela. Häll på vitt vin och reducera (koka ihop) till halva mängden.
- Tillsätt buljong, timjan och lagerblad. Skär bladselleri i skivor och låt puttra under lock på svag värme i cirka 40 minuter.
- Skär äpplena i klyftor. Låt äpplen och vindruvor puttra med i grytan i cirka 10 minuter. Lyft ur lagerblad och timjankvistar.
- Smaka av med salt och peppar och strö över färsk hackad persilja eller dragon. Servera med bröd.
Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft
Annons