Het panangcurry med kyckling
27 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Panangcurry med kyckling är en favorit hos många! Inte så konstigt, den är lätt att göra och går enkelt att göra vego genom att byta ut kycklingen mot tofu.
Annons
Panangcurry med kyckling
Het och mycket god. Familjefavorit!
4 portioner
Du behöver:
2 kyckllingbröstfiléer
1 gul lök
1 blomkålshuvud
2 morötter
1 paprika
2 msk rapsolja, till stekning
2 paket kokosmjölk
Panangcurry:
1 vitlöksklyfta
2 msk röd currypasta
1 tsk farinsocker
1 msk fisksås
1 lime
2 msk jordnötssmör
Till servering:
240 g ris
2 röda chilifrukter
2 salladslök
1 kruka basilika
2 lime
Gör så här:
- Skala vitlök och mixa den tillsammans med röd currypasta, farinsocker, fisksås, färskpressad limesaft och jordnötssmör i en blender. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skala lök och skär i skivor. Skölj blomkål och skär i buketter. Skala morötter och strimla i stavar. Ansa paprika och skär i strimlor.
- Bryn kycklingbitarna på alla sidor i olja i stekpanna i cirka 1 minut, häll upp i skål, ställ åt sidan. Stek lök, blomkål, morötter och paprika i stekpannan i 2 minuter. Tillsätt kyckling, curryblandning och kokosmjölk. Låt puttra under lock i 15 minuter. Smaka av med limesaft och fisksås.
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Ansa och skär chili i skivor. Ansa salladslöken och strimla. Toppa grytan med basilika, chili och salladslök. Servera med ris och limeklyftor.
Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth
Annons