Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Het panangcurry med kyckling

27 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på panangcurry med kyckling
Panangcurry med kyckling är en favorit hos många! Inte så konstigt, den är lätt att göra och går enkelt att göra vego genom att byta ut kycklingen mot tofu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Panangcurry med kyckling

Het och mycket god. Familjefavorit!

Så lagar du panangcurry med kyckling

4 portioner

Du behöver:

2 kyckllingbröstfiléer
1 gul lök
1 blomkålshuvud
2 morötter
1 paprika
2 msk rapsolja, till stekning
2 paket kokosmjölk

Panangcurry:

1 vitlöksklyfta
2 msk röd currypasta
1 tsk farinsocker
1 msk fisksås
1 lime
2 msk jordnötssmör

Till servering:

240 g ris
2 röda chilifrukter
2 salladslök
1 kruka basilika
2 lime

Gör så här:

  1. Skala vitlök och mixa den tillsammans med röd currypasta, farinsocker, fisksås, färskpressad limesaft och jordnötssmör i en blender. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skala lök och skär i skivor. Skölj blomkål och skär i buketter. Skala morötter och strimla i stavar. Ansa paprika och skär i strimlor.
  2. Bryn kycklingbitarna på alla sidor i olja i stekpanna i cirka 1 minut, häll upp i skål, ställ åt sidan. Stek lök, blomkål, morötter och paprika i stekpannan i 2 minuter. Tillsätt kyckling, curryblandning och kokosmjölk. Låt puttra under lock i 15 minuter. Smaka av med limesaft och fisksås.
  3. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Ansa och skär chili i skivor. Ansa salladslöken och strimla. Toppa grytan med basilika, chili och salladslök. Servera med ris och limeklyftor.

Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth

Annons