Kycklinggryta med fänkål, sockerärter och dill
15 apr, 2017
AvRedaktionen
Den här läckra kycklinggrytan har fått smak av fänkål och härlig dill! Servera gärna potatis till, men ris eller bulgur går också fint.
Annons
2 personer
Tid: 40 minuter
Du behöver:
2 kycklingfiléer
1/2 fänkål
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 dl sockerärter
2 tsk olivolja
1 dl vitt vin
2 dl matlagningsgrädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 dl babyspenat
1/2 dl finhackad dill
salt och peppar
kokt potatis (till servering)
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i bitar. Skölj alla grönsaker. Strimla fänkålen och paprikan. Finhacka vitlöken. Bryn kyckling, fänkål, paprika, vitlök och sockerärter i olivolja. Tillsätt vinet, grädden och fonden. Låt grytan sjuda under lock tills kycklingen är genomkokt, cirka 10 minuter. Vänd i babyspenaten och dillen, smaka av med salt och peppar. Servera kokt potatis till.
Recept och foto: Jennie Benjaminsson
Annons