Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kycklinggryta med fänkål, sockerärter och dill

15 apr, 2017
AvRedaktionen
Kycklinggryta med fänkål, sockerärter och dill.
Den här läckra kycklinggrytan har fått smak av fänkål och härlig dill! Servera gärna potatis till, men ris eller bulgur går också fint.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

2 kycklingfiléer

1/2 fänkål

1 röd paprika

1 vitlöksklyfta

1 dl sockerärter

2 tsk olivolja

1 dl vitt vin

2 dl matlagningsgrädde

1 msk koncentrerad kycklingfond

2 dl babyspenat

1/2 dl finhackad dill

salt och peppar

kokt potatis (till servering)

Gör så här:

Skär kycklingfiléerna i bitar. Skölj alla grönsaker. Strimla fänkålen och paprikan. Finhacka vitlöken. Bryn kyckling, fänkål, paprika, vitlök och sockerärter i olivolja. Tillsätt vinet, grädden och fonden. Låt grytan sjuda under lock tills kycklingen är genomkokt, cirka 10 minuter. Vänd i babyspenaten och dillen, smaka av med salt och peppar. Servera kokt potatis till.

Kycklinggryta med fänkål, sockerärter och dill.
Kycklinggryta med fänkål, sockerärter och dill.

Recept och foto: Jennie Benjaminsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons