Kycklingklubbor med krispig kesosallad
28 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Ha lite tålamod och låt kycklingklubborna marinera i två timmar, minst! Smaken blir så mycket godare! Servera tillsammans med en krispig kesosallad med äpple och edamamebönor.
Annons
Kycklingklubbor med krispig kesosallad
Smakrik kyckling och knaprig sallad, finger lickin’ good!
4 portioner
Du behöver:
1 msk farinsocker
¼ dl soja
¼ dl olivolja
2 msk limejuice
12 kycklinglår
Krispig sallad med keso:
300 g spetskål
1 äpple
1 avokado
200 g edamamebönor, frysta
½ ekologisk citron
200 g keso
1 knippe färsk dill
Salt och peppar
Gör så här:
- Rör ihop farinsocker, soja, olja och limejuice till en marinad i en stor skål. Klappa kycklinglåren torra och vänd ner dem väl i marinaden. Låt kycklinglåren marinera i kylen i minst 2 timmar.
- Sätt på ugnen på 200° varmluft. Klä en ugnsform med bakplåtspapper och fördela kycklinglår och marinad i formen. Stek kycklinglåren i ugnen i cirka 25 minuter, tills de är fint gyllene och genomstekta.
- Ansa och skär spetskålen fint. Skölj äpplet och skär det i små tärningar. Skala och skär avokado i små tärningar. Tina de frysta edamamebönorna. Pressa saften av citronen och rör ihop den med keso och finhackad dill i en skål. Krydda med salt och peppar. Vänd kesodressingen tillsammans med alla grönsaker, och servera salladen i en skål tillsammans med de marinerade kycklinglåren.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Annons