Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kycklingkorv med bakade grönsaker och yoghurt

05 jul, 2016
AvRedaktionen
Kycklingkorv med bakade grönsaker och yoghurt.
Grillad kycklingkorv med smak av paprika är gott med bakade grönsaker gratinerade med Västerbottenost samt en frisk basilika- och kumminyoghurt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

8 kycklingkorvar med paprikasmak från Lithells

200 g paprika, skuren i bitar

200 g rödlök, klyftad

200 g små potatisar, delade

300 g palsternacka, skuren i stavar

75 g Västerbottensost, riven

olivolja och salt

Basilika- och kumminyoghurt:

200 g yoghurt

1 tsk krossade kumminfrö

0,5 dl hackad basilika

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 C.
  2. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och ugnsbaka i 30 minuter tills potatisen är genommjuk. Strö över osten och gratinera grönsakerna på högsta övervärme i ca 5 minuter.
  3. Blanda under tiden ihop ingredienserna till basilika- och kumminyoghurten och smaka av med salt.
  4. Grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen. Servera korven med de gratinerade grönsakerna och den friska kryddyoghurten.
Kycklingkorv med bakade grönsaker och yoghurt.

Recept och foto: Lithells

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons