Kycklingkorv med gnocchi, blomkål och tomatsås
4 portioner
Du behöver:
8 kycklingkorvar med tomat & mozzarella från Lithells
Tomatsås:
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk vitvinsvinäger
2 dl passerade tomater
1 msk strimlad salvia
3 msk olivolja
salt
Gör så här:
Fräs vitlök och salvia i 1 msk olivolja i en kastrull cirka 1 minut. Häll på vinäger och de passerade tomaterna och koka sakta i 5 minuter. Tillsätt 2 msk olivolja och mixa såsen. Smaka av med salt.
Gnocchi med svartkål, blomkål, frasig salvia:
400 g potatisgnocchi, kokt
200 g blomkålsbuketter
50 g svartkål, skuren i 2 cm-bitar
50 g parmesanost, riven
20 stycken salviablad
olivolja
Gör så här:
Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Häll i ett par matskedar med olivolja och lägg ner salviabladen. Låt dem puttra i olivoljan tills de är frasiga. Lyft ur bladen från oljan och värm upp pannan till högsta temperatur. Bryn gnocchin och blomkålsbuketterna i samma olja.
Lägg ner svartkålen och stek vidare i cirka 2 minuter. Grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.
Lägg upp gnocchin och strö över parmesanosten. Smula över de frasiga salviabladen, toppa med de goda korvarna och servera med tomatsåsen.
Recept och foto: Lithells