Kycklingkorv på två olika sätt
1. Grillad kycklingkorv med couscoussallad, ingefärscrème och morotspesto
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
8 kycklingkorvar
Couscous:
2 ½ dl couscous
1 vitlöksklyfta, finhackad
150 g blomkål, små buketter
100 g majskorn
250 g kikärtor, kokta
2 salladslökar, skivade
1 paprika, tärnad
2 msk pressad citronjuice
3 msk olivolja
½ tsk spiskummin
salt
Ingefärscrème:
1/6 chili, finhackad
1 msk ingefära, finhackad
1 ½ dl crème fraiche
salt
Morotspesto:
60 g morötter, grovriven
60 g pinjenötter
60 g parmesanost, riven
2 ½ msk olivolja
salt
Gör så här:
- Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner den. Blanda därefter couscousen med övriga ingredienser och smaka av med salt.
- Blanda samtliga ingredienser till ingefärscrèmen och smaka av med salt.
- Lägg ner ingredienserna till morotspeston i en matberedare och mixa snabbt ihop till en grynig
röra. Smaka av med salt.
- Grilla eller stek korvarna till fin färg och servera med ingefärscrèmen, peston och couscoussalladen.
2. Kokt kycklingkorv med currytopping och rostade pinjenötter
4 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
8 kycklingkorvar
8 korvbröd
100 g pinjenötter, rostade
Currytopping:
100 g majonnäs
½ äpple, fintärnat
½ rödlök, finhackad
1 tsk currypulver
1 tsk flytande honung
salt
Gör så här:
- Blanda samtliga ingredienser till currytopping och smaka av med salt.
- Koka korvarna enligt anvisningen på förpackningen.
- Lägg korvarna i korvbröden och toppa med currytoppingen och pinjenötterna. Servera gärna med en god grönsallad.
Recepten är framtagna av ”fredagskocken” Mattias Larsson. Kycklingkorven från Lithells innehåller 67% kyckling och kostar 26 kr för 9 grillkorvar/360 gram eller 7 varmkorvar/315 gram.