Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kycklingkuber med lime- och kokostäcke

28 okt, 2011
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kyckling med smak av lime och chili.

4–6 personer

Tid: 35 minuter + tid i kyl

Låt gärna kycklingen ligga i marinaden så länge som möjligt, gärna över natten i kylskåp.

Du behöver:

4 kycklingfiléer

1 1/2 finhackad chili

1 burk kokosmjölk

1 tsk salt

1/2 tsk peppar

saft och rivet skal av 2 limer

1 tsk råsocker

1 tsk hackad koriander

1 dl kokosflingor

Gör så här:

Gör en marinad på chili, kokosmjölk, salt, peppar, limesaft, rivet limeskal och socker. Skär kycklingfilén i kuber om 3 x 3 cm, lägg dem i marinaden och låt ligga i så länge som möjligt. Ta upp dem och trä dem på spett. Hacka koriandern fint, blanda med kokosflingor och lägg på ett fat. Rulla kycklingspetten i kokosblandningen. Grilla dem i ugnen i 180° i cirka 15–20 minuter beroende på storlek. Vänd gärna spetten efter halva tiden.

Annons