Kycklingkuber med lime- och kokostäcke
28 okt, 2011
AvJenny Norberg
Annons
4–6 personer
Tid: 35 minuter + tid i kyl
Låt gärna kycklingen ligga i marinaden så länge som möjligt, gärna över natten i kylskåp.
Du behöver:
4 kycklingfiléer
1 1/2 finhackad chili
1 burk kokosmjölk
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
saft och rivet skal av 2 limer
1 tsk råsocker
1 tsk hackad koriander
1 dl kokosflingor
Gör så här:
Gör en marinad på chili, kokosmjölk, salt, peppar, limesaft, rivet limeskal och socker. Skär kycklingfilén i kuber om 3 x 3 cm, lägg dem i marinaden och låt ligga i så länge som möjligt. Ta upp dem och trä dem på spett. Hacka koriandern fint, blanda med kokosflingor och lägg på ett fat. Rulla kycklingspetten i kokosblandningen. Grilla dem i ugnen i 180° i cirka 15–20 minuter beroende på storlek. Vänd gärna spetten efter halva tiden.
Annons