Kycklinglår med mandel- och citronpanering
14 maj, 2018
AvRedaktionen
Hackad mandel ger extra spröd och god panering till kycklinglåren. Citronskal, salt och peppar ger god smak. Stek i ugnen cirka 30 minuter eller tills de fått fin färg och är genomstekta.
Annons
8 personer
Du behöver:
16 kycklinglår med ben
1 citron, skalet
100 g mandlar
salt
nymald svartpeppar
1 ägg
2 msk mjölk
mandelströ
lite olivolja
Gör så här:
Värm ugnen till 180°. Skrapa rent nedre delen av benet på kycklinglåret. Riv citronskal och mixa ihop med mandel, salt och peppar. Använd gärna en minihackare eller stavmixer.
Blanda ägg och mjölk i en djup tallrik. Doppa ner kycklinglåren i röran och rulla sedan i mandelströ. Fördela kycklingen på en ugnsplåt, droppa över olivolja och stek i ugnen cirka 30 minuter eller tills de fått fin färg och är genomstekta.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Annons