Kycklinglår med honung och örter
12 maj, 2017
AvRedaktionen
Urbenade färska kycklinglår förkortar stektiden rejält. En härlig milt örtig och citronfrisk marinad gör kycklingen till allas favorit.
Annons
4 personer
Tid: ca 1 1/2 timme + tid att marinera
Du behöver:
8 färska kycklinglår (utbenade)
1/2 dl bbq-sås
3 msk + 2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta (finhackad)
1 citron (skal och saft)
1 tsk färsk rosmarin (finhackad)
1 msk honung
salt och peppar
Gör så här:
Lägg kycklinglåren i en plastpåse. Blanda samman alla ingredienser och häll över kycklingen. Förslut och ställ i kylen för att marinera i ca 1 timme. Tänd grillen och tillsätt ytterligare 2 msk olivolja i marinaden. Häll upp marinaden i en skål och pensla kycklingen med marinaden under grillningen. Grilla tills de fått fin stekyta, ca 5 min, på bägge sidor. Stick försiktigt med en vass kniv i köttet. Om köttsaften är klar är kycklingen färdig.
Recep: Maria Zihammou
Foto: Carina Gran
Annons