Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter

17 aug, 2017
AvRedaktionen
Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter.
Eftersom olja tål högre temperatur än smör steks skinnsidan på kycklingen först krispig i olja. Därefter tillsätts rikligt med smör, timjan och vitlök som ger både kålen och kycklingen smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 port

Du behöver:

4 kycklinglår

1 tsk salt

2 msk rapsolja

100 g Arla Svenskt Smör

10 kvistar färsk timjan

2 hackade vitlöksklyftor

1 spetskål

½ dl hackade rostade hasselnötter

Gör så här:

  1. Salta kycklingen och börja steka skinnsidan krispig i lite olja i en varm stekpanna.
  2. Vänd sedan kycklingen och stek den andra sidan.
  3. Tillsätt smör, timjankvistar, och vitlök i stekpannan och ös kycklingen.
  4. Skär spetskålen i klyftor och lägg ner i stekpannan och stek gyllene.
  5. Lägg upp på fat och strö hasselnötterna över.
Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter.
Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons