Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter
17 aug, 2017
AvRedaktionen
Eftersom olja tål högre temperatur än smör steks skinnsidan på kycklingen först krispig i olja. Därefter tillsätts rikligt med smör, timjan och vitlök som ger både kålen och kycklingen smak.
Annons
4 port
Du behöver:
4 kycklinglår
1 tsk salt
2 msk rapsolja
100 g Arla Svenskt Smör
10 kvistar färsk timjan
2 hackade vitlöksklyftor
1 spetskål
½ dl hackade rostade hasselnötter
Gör så här:
- Salta kycklingen och börja steka skinnsidan krispig i lite olja i en varm stekpanna.
- Vänd sedan kycklingen och stek den andra sidan.
- Tillsätt smör, timjankvistar, och vitlök i stekpannan och ös kycklingen.
- Skär spetskålen i klyftor och lägg ner i stekpannan och stek gyllene.
- Lägg upp på fat och strö hasselnötterna över.
Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla
Annons