Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kycklingnuggets med squashpasta och avokadokräm

06 sep, 2022
AvLine Holt Nielsen
Recept på kycklingnuggets med squashpasta och avokadokräm
Nuggets i all ära men har du testat att göra egna? Då är det dags! Bjud på hemgjorda kycklingnuggets med squashpasta med avokadokräm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda påBrand logo
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda på

Kycklingnuggets med squashpasta och avokadokräm

Hemlagade nuggets går hem hos stora som små.

Recept på hemgjorda kycklingnuggets med squashpasta och avokadokräm

4 portioner

Annons

Du behöver:

500 g kycklingbröstfilé
1 ½ dl vetemjöl
½ msk cayennepeppar
1 tsk salt
Nymald peppar
2 vitlöksklyftor
1 ägg
2–3 dl cornflakes
Smör och olivolja till stekning
2 squash
250 g tagliatelle

Avokadokräm:

2 avokador
2 tsk pressad citron
2 vitlöksklyftor
½ tsk salt
Nymald svartpeppar
150 g gröna ärter

Gör så här:

  1. Skär kycklingfilén i bitar. Blanda mjöl, cayennepeppar, salt och peppar i en djup tallrik. Skala och pressa vitlök och vispa ihop med ägget i en annan tallrik.
  2. Krossa cornflakesen, till exempel genom att lägga dem i en fryspåse och krama den eller banka med en kavel. Lägg smulorna i en tredje djup tallrik. Vänd kycklingbitarna först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i cornflakesen. Stek de panerade bitarna i smör och olja, 4–5 minuter per sida, tills de är spröda, gyllene och genomstekta.
  3. Skölj squashen och skiva den i långsmala strimlor med en potatisskalare eller osthyvel. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Vänd ihop squashen med den nykokta pastan.
  4. Avokadokräm: Kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa ihop fruktköttet med citronsaft med en gaffel. Pressa ner vitlök och smaka av med salt och peppar. Rör ner ärterna och mosa med gaffel eller kör kort med stavmixer till ett grovt mos.
  5. Servera kycklingnuggets med pastan och avokadokrämen.

Foto: Betina Hastoft

Annons