Kycklingpanna med potatis, citron och rosmarin
14 sep, 2019
AvRedaktionen
Kycklingpanna med potatis, citron och rosmarin är perfekt för dig som letar efter något snabbt och gott.
Annons
4 portioner
Du behöver:
4 kycklingben
4 kycklinglårfiléer
4 msk olivolja
1/2 msk salt
1/2 msk nymalen svartpeppar
650 g små potatisar
1/2 msk örtsalt
1 rödlök
2 citroner
Till servering:
Bönsallad med björnbär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°.
- Klappa kycklingen torr med hushållspapper och vänd bitarna i en blandning av 2 msk olivolja, salt och peppar. Lägg dem i en ugnsfast form.
- Skrubba potatisen och halvera dem.
- Vänd dem i en blandning av 2 msk olivolja och örtsalt. Fördela dem runt kycklingen i formen.
- Skala rödlöken och skiva tunt. Skär citronen i skivor.
- Fördela det, tillsammans med repad timjan över kycklingen och potatisen.
- Grädda i ugnen i 45–50 minuter tills kycklingen är klar och köttsaften utan rosa inslag. Lägg eventuellt på folie om allt tar för mycket färg.
- Vänd runt potatisen då och då under tiden i ugnen.
- Ta ut kycklingen, pressa några av de grillade citronskivorna över hela fatet.
- Servera kycklingpannan tillsammans med en bönsallad med björnbär.
Av: Julie Hey, Camilla Biesbjerg Markussen, Emma Martiny
Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal
Annons