Kycklingpasta med parmesan
13 jan, 2017
AvRedaktionen
Pasta och kyckling – en oslagbar kombination och en perfekt middag mitt i veckan ! Hyvla över parmesan innan du serverar.
Annons
4 personer
Tid: 35 minuter
Du behöver:
ca 400 g spagetti
500 g kycklingfilé eller -lår
1 1/2 dl vitt vin
1 dl grädde
3 msk kapris
1 nypa salt
nymald svartpeppar
100 g babyspenat
Gör så här:
Koka pastan al dente i en stor kastrull med saltat vatten. Tillred kycklingen under tiden. Skär kycklingen i mindre bitar, stek den hastigt så den får en fin färg, häll sen på vin och grädde. Tillsätt kapris och rör om. Låt småputtra i några minuter. Salta och peppra. Tillsätt pastan och rör runt. Ta bort från värmen och blanda ner spenaten. Låt vila några sekunder innan servering så pastan riktigt får dra till sig av såsen. Hyvla över parmesan och servera.
Annons