Kycklingsallad med äpple, röda linser och fetaostkräm
13 jan, 2018
AvRedaktionen
Supergod sallad mad frasig kyckling, krispigt äpple, röda linser och fetaostkräm. Toppa med citrondressing, nötter och granatäppelkärnor.
Annons
4 personer
Tid: 40 minuter
Tips! Följ inte instruktionen på paketet när du ska koka röda linser. Gör så här: Koka dem 1 minut och låt mjukna i vattnet i 3 minuter under lock, för att få lite tuggmotstånd och inte linsgröt. Stek kycklingen på skinnsidan, längre än vad du tror, så belönas du med en frasig kyckling också.
Du behöver:
2 1/2 dl okokta röda linser
5 dl vatten
800 g kycklingdelar med skinn (gärna lår)
olja till stekning
salt och peppar
1–2 röda äpplen
10 torkade aprikoser
1 grön chili
80 g babyspenat
1
75 g fetaost
3 dl matyoghurt
salt och peppar
3 msk rostade valnötter
Citrondressing:
2 msk citronsaft
1 msk honung
3 msk olivolja
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Koka upp linserna i vatten. Koka 1 minut. Dra kastrullen åt sidan och låt linserna mjukna i vattnet, cirka 3 minuter. Häll bort överflödigt vatten.
- Stek kycklingen i olja med skinnsidan nedåt först, cirka 10 minuter. Vänd och stek kycklingen färdig. Krydda med salt och peppar.
- Finhacka äpple, aprikos och chili. Skölj spenaten och kärna ur granatäpplet.
- Mosa fetaosten och blanda med yoghurten. Krydda med salt och svartpeppar.
- Blanda samman ingredienserna till dressingen.
- Arrangera grönsaker, frukt och ost på ett fat och häll över dressingen.
- Toppa med kyckling och nötter och servera med fetaostkrämen.
Recept: Ylva Bergqvist
Foto: Matilda Lindeblad
Annons