Kycklingsallad med kronärtskocka och yoghurtdressing
4–6 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
6 skinn- och benfria kycklingbröst
olivolja (till pensling)
havssalt och nymald svartpeppar
300 g vattenkrasse
500 g oljeinlagda kronärtskockshjärtan (avrunna och halverade)
100 g valnötter (i bitar)
1 knippe gräslök (skuren i bitar)
20 g bladpersilja (finhackad)
20 g mynta (finhackad)
2 rödlökar (tunt skivade i halvmånar)
2 smala röda chilifrukter (i ringar )
300 g fetaost
Yoghurtdressing:
300 g grekisk yoghurt
1 stor vitlöksklyfta (pressad )
1 msk sumak (kan uteslutas)
1 tsk torkad mynta
2 citroner (rivet skal)
1/2 citron (saften)
4 msk olivolja
salt och svartpeppar
Gör så här:
Lägg kycklingbrösten mellan plastfolie och banka dem jämntjocka med en brödkavel eller köttklubba. Pensla brösten med olivolja på båda sidor, strö över salt och svartpeppar. Hetta upp ett grilljärn eller en stekpanna på hög värme. Grilla kycklingbrösten i cirka 6 minuter per sida. Lyft dem ur pannan och låt köttet vila.
Blanda samman ingredienserna till dressingen i en liten skål, smaksätt med salt och svartpeppar.
Lägg vattenkrassen i en rymlig skål tillsammans med kronärtskockshjärtan, valnötter, örter, lök, chili och en aning salt och peppar. Smula fetaosten grovt över det hela och blanda salladen väl.
Skiva kycklingbrösten riktigt tunt och vänd ner dem i salladen. Lägg upp salladen på ett serveringsfat och ringla dressingen över.
Recept: Sabrina Ghayour
Foto: Liz Haarla Hamilton