Kycklingsallad med inlagd gurka
2 personer
Tid: 1 timme
Du behöver:
1 stor huvudsallad
2 kycklingbröst
salt
libbsticka eller slätbladig persilja
2 skivor pancetta
Mormorsdressing:
1 dl grädde
saft från 1/4 citron
socker
salt och peppar
Gurksallad:
1 gurka
Marinad:
1/2 dl äppelcidervinäger
1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
4 msk rörsocker
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Plocka salladen och låt bladen ligga i iskallt vatten i 30 minuter. Slunga den torr. Putsa kycklingbrösten och stekt dem i smör eller olja i en stekpanna tills de är färdiga. Salta och peppra. Skär pancetta, eller bacon, i tärningar och fräs den krispig i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Blanda alla ingredienserna till dressingen. Rör ihop ingredienserna till gurkmarinaden och se till att sockret löses upp helt. Skär gurkan så tunt du kan med skalet kvar, gärna med mandolin eller osthyvel. Lägg ner gurkskivorna i marinaden, smaka av och salta och peppra lite till om det behövs. Låt stå och dra i kylskåp minst en timme. Lägg salladen i djupa tallrikar, lägg på 1 msk gurksallad (avrunnen), 1/4 kyckling i skivor, dressing, pancetta samt några blad libbsticka.
Recept och foto: Nicoline Olsen/Visuel Kommunikation