Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kycklingsallad med pancetta och picklad rödlök

23 feb, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på kycklingsallad med pancetta och picklad rödlök
Stine Christiansen
Den här läckra kycklingsalladen serveras i ett salladsblad toppad med både pancetta och picklad rödlök – mums!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Kycklingsallad med pancetta och picklad rödlök

Fyllig kycklingsallad med ett litet bett av picklad lök.

God kycklingsallad med pancetta och picklad rödlök som serveras i ett salladsblad
Stine Christiansen
Annons

4 portioner

Du behöver:

500 g kycklingbröstfilé
4 msk crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk grov senap
1 tsk flytande honung
Salt och peppar
50 g smörgåsgurka

Picklad rödlök:

2 rödlökar
1 dl ättiksprit
1 dl vatten
Drygt ½ dl (50 g) strösocker

Till servering:

4 skivor pancetta
1 huvud gemsallad
1 kruka vattenkrasse

Gör så här:

  1. Picklad rödlök: Skala löken, skiva den tunt och lägg i en glasburk med lock. Koka upp ättiksprit, vatten och socker i en kastrull så att sockret löses upp. Häll lagen över löken, sätt på lock och kyl minst 2 timmar, gärna över natten.
  2. Koka kycklingfiléerna i lättsaltat vatten i ca 12 minuter, tills de är genomkokta. Ta upp ur kastrullen och riv med 2 gafflar i mindre bitar. Låt svalna. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, senap och honung och smaka av med salt och peppar. Tärna smörgåsgurkan fint och rör ner i dressingen ihop med kycklingen. Kyl kyckling­salladen i minst 1 timme före servering.

Foto: Stine Christianssen

Annons