Kycklingsallad med pancetta och picklad rödlök
23 feb, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Den här läckra kycklingsalladen serveras i ett salladsblad toppad med både pancetta och picklad rödlök – mums!
Annons
Kycklingsallad med pancetta och picklad rödlök
Fyllig kycklingsallad med ett litet bett av picklad lök.
Annons
4 portioner
Du behöver:
500 g kycklingbröstfilé
4 msk crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk grov senap
1 tsk flytande honung
Salt och peppar
50 g smörgåsgurka
Picklad rödlök:
2 rödlökar
1 dl ättiksprit
1 dl vatten
Drygt ½ dl (50 g) strösocker
Till servering:
4 skivor pancetta
1 huvud gemsallad
1 kruka vattenkrasse
Gör så här:
- Picklad rödlök: Skala löken, skiva den tunt och lägg i en glasburk med lock. Koka upp ättiksprit, vatten och socker i en kastrull så att sockret löses upp. Häll lagen över löken, sätt på lock och kyl minst 2 timmar, gärna över natten.
- Koka kycklingfiléerna i lättsaltat vatten i ca 12 minuter, tills de är genomkokta. Ta upp ur kastrullen och riv med 2 gafflar i mindre bitar. Låt svalna. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, senap och honung och smaka av med salt och peppar. Tärna smörgåsgurkan fint och rör ner i dressingen ihop med kycklingen. Kyl kycklingsalladen i minst 1 timme före servering.
Foto: Stine Christianssen
Annons