Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kycklingsoppa med pistou och råris

30 mar, 2015
AvRedaktionen
AvRedaktionen
Kycklingsoppa med pistou och råris.
Pistou är Frankrikes svar på pesto. Här rörs den ner i soppan och ger en god smak av basilika och vitlök. Servera det kokta råriset till soppan i stället för bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 45 minuter

4 personer

Kycklingsoppa:

4 dl råris

1 liter vatten

2 potatis

2 morötter

1 blekselleristjälk

200 g salladslök eller en bit purjolök

200 g kycklingfilé

1 1/2 liter vatten

1 grönsaksbuljongtärning

1 lagerblad

3 tsk finhackad timjan

2 dl små vita bönor på burk

30 g spenat

salt

Pistou:

2 vitlöksklyftor

1 kruka basilika

5 msk olivolja

1 dl fint riven parmesanost

Gör så här:

Skölj riset innan du kokar det. Häll i en kastrull och tillsätt vatten. Rör om och låt sjuda under lock i 40 minuter tills det mjuknat. Salta lätt. Skala potatis och morot och skär i mindre bitar. Skiva blekselleri och salladslök. Skär kycklingfilén i strimlor. Hetta upp olja i en kastrull och fräs kycklingfilén hastigt. Tillsätt grönsakerna och rör om. Häll i vatten och buljongtärning. Tillsätt lagerblad och timjan. Sjud under lock i 15 minuter. Lägg vitlöksklyftor, basilika, olivolja och parmesanost i en matberedare eller mixa med en stavmixer till en slät kräm. Rör ner i soppan och sjud några minuter till. Tillsätt till sist bönor och spenat och låt soppan bli genomvarm.

Kycklingsoppa med pistou och råris.
Kycklingsoppa med pistou och råris.

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons