Kycklingspett med tomat- och paprikasalsa
11 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
De här grillade kycklingspetten blir en bra förrätt när de serveras toppade med frisk tomat- och paprikasalsa på en skiva gott, rostat bröd.
Annons
Kycklingspett med tomat- och paprikasalsa
Lättlagade spett som går fort på grillen!
4 portioner
Du behöver:
2 vitlöksklyftor
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk torkad timjan
2 tsk paprikapulver
4 tsk olivolja salt och svartpeppar
500 g kycklinginnerfilé
Tomat- och paprikasalsa:
4 snackpaprikor
6 tomater
1 gurka
1 salladslök
2 vitlöksklyftor
2 msk sherryvinäger
2 tsk olivolja
Salt och svartpeppar
Till servering:
Gott bröd
Gör så här:
- Krossa vitlöken och rör ihop med fänkålsfrön, timjan, paprikapulver och olivolja till en marinad. Krydda med salt och peppar.
- Vänd ner kycklinginnerfiléerna i marinaden och låt dra i minst 30 minuter i kylskåp. Skär grönsakerna i små tärningar. Krossa vitlöken och blanda med grönsakstärningarna, vinäger, olja, salt och peppar.
- Trä upp kycklingfiléerna på spett och grilla i ca 4 minuter på varje sida. Rosta bröden, fördela på tallrikar och lägg spetten ovanpå. Skeda tomat- och paprikasalsa över och servera.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Annons