Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kycklingspett med tomat- och paprikasalsa

11 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på kycklingspett med tomat- och paprikasalsa
De här grillade kycklingspetten blir en bra förrätt när de serveras toppade med frisk tomat- och paprikasalsa på en skiva gott, rostat bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 Champagnetrender du bör ha koll på 2021Brand logo
5 Champagnetrender du bör ha koll på 2021

Kycklingspett med tomat- och paprikasalsa

Lättlagade spett som går fort på grillen!

Bjud på kycklingspett med tomat och paprikasalsa

4 portioner

Du behöver:

2 vitlöksklyftor
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk torkad timjan
2 tsk paprikapulver
4 tsk olivolja salt och svartpeppar
500 g kycklinginnerfilé

Tomat- och paprikasalsa:

4 snackpaprikor
6 tomater
1 gurka
1 salladslök
2 vitlöksklyftor
2 msk sherryvinäger
2 tsk olivolja
Salt och svartpeppar

Till servering:

Gott bröd

Gör så här:

  1. Krossa vitlöken och rör ihop med fänkålsfrön, timjan, paprikapulver och olivolja till en marinad. Krydda med salt och peppar.
  2. Vänd ner kycklinginnerfiléerna i marinaden och låt dra i minst 30 minuter i kylskåp. Skär grönsakerna i små tärningar. Krossa vitlöken och blanda med grönsakstärningarna, vinäger, olja, salt och peppar.
  3. Trä upp kycklingfiléerna på spett och grilla i ca 4 minuter på varje sida. Rosta bröden, fördela på tallrikar och lägg spetten ovanpå. Skeda tomat- och paprikasalsa över och servera.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Annons