Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kycklingspett med rosmarin och auberginekräm

14 maj, 2018
AvRedaktionen
Kycklingspett med rosmarin och auberginekräm.
Matiga små kycklingspett som blir ännu härligare med en smakrik och kryddig auberginekräm. Trä filéerna på spett, krydda med salt och peppar och stick en rosmarinkvist i filén.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–8 personer

Du behöver:

12–16 små fina kycklingfiléer

12–16 rosmarinkvistar

olivolja

salt

färskmalen svartpeppar

Auberginekräm:

1 liten aubergine

1 vitlöksklyfta

1 tsk tahini

1 msk citronsaft

1/2 tsk finrivet citronskal

1 dl grekisk yoghurt

2–3 msk olivolja

Gör så här:

Börja med aubergikrämen: Baka auberginen i ugnen på 180° tills den är mjuk, cirka 30 minuter. Halvera den, skrapa ut innanmätet och mixa med vitlök, tahini, citronsaft och -skal samt yoghurt till en slät crème. Smaka av med salt och peppar.

Trä filéerna på spett, krydda med salt och peppar och stick en rosmarinkvist i filén. Grilla dem 3–4 minuter per sida och servera varma med dippen.

Kycklingspett med rosmarin och auberginekräm.
Kycklingspett med rosmarin och auberginekräm.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons