Kycklingspett med rosmarin och auberginekräm
14 maj, 2018
AvRedaktionen
Matiga små kycklingspett som blir ännu härligare med en smakrik och kryddig auberginekräm. Trä filéerna på spett, krydda med salt och peppar och stick en rosmarinkvist i filén.
Annons
6–8 personer
Du behöver:
12–16 små fina kycklingfiléer
12–16 rosmarinkvistar
olivolja
salt
färskmalen svartpeppar
Auberginekräm:
1 liten aubergine
1 vitlöksklyfta
1 tsk tahini
1 msk citronsaft
1/2 tsk finrivet citronskal
1 dl grekisk yoghurt
2–3 msk olivolja
Gör så här:
Börja med aubergikrämen: Baka auberginen i ugnen på 180° tills den är mjuk, cirka 30 minuter. Halvera den, skrapa ut innanmätet och mixa med vitlök, tahini, citronsaft och -skal samt yoghurt till en slät crème. Smaka av med salt och peppar.
Trä filéerna på spett, krydda med salt och peppar och stick en rosmarinkvist i filén. Grilla dem 3–4 minuter per sida och servera varma med dippen.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Annons