Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krispiga kycklingvingar med krassemajonnäs

25 mar, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Krispiga kycklingvingar med krassemajonnäs.
Friterade kycklingvingar är en favorit hos stora och små. Med pankoströbröd får du en riktigt krispig frityr som smakar ljuvligt ihop med majonnäsen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Kycklingvingar:

8-12 kycklingvingar av till exempel Bosarpkyckling

3 vitlöksklyftor

olivolja

1 dl vetemjöl

4 äggvitor

2-3 dl panko ströbröd (asiatiskt ströbröd som blir väldigt krispigt vid fritering)

olja till fritering

salt och peppar

Gör så här:

1. Dela vingarna i två delar. Krossa vitlöken och blanda med vingdelarna. Salta, peppra och vänd rund med olivolja. Låt marinera i 30 minuter.

2. Vänd sedan i vetemjöl, lätt vispad äggvita och till sist ströbröd.

3. Fritera i olja som är uppvärmd till 170 grader precis innan servering och låt rinna av på papper. Salta lätt.

Krassemajonäs

1,5 dl majonnäs

50 g spenat

2 askar krasse

1/2 dl crème fraîche

Salt

Gör så här:

Mixa spenaten slät med crème fraîche. Vänd i majonnäs. Klipp krassen, blanda i och smaka av med salt.

Krispiga kycklingvingar med krassemajonnäs.
Krispiga kycklingvingar med krassemajonnäs.

Foto och recept: Kronfågel

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons