Krispiga kycklingvingar med krassemajonnäs
4 personer
Kycklingvingar:
8-12 kycklingvingar av till exempel Bosarpkyckling
3 vitlöksklyftor
olivolja
1 dl vetemjöl
4 äggvitor
2-3 dl panko ströbröd (asiatiskt ströbröd som blir väldigt krispigt vid fritering)
olja till fritering
salt och peppar
Gör så här:
1. Dela vingarna i två delar. Krossa vitlöken och blanda med vingdelarna. Salta, peppra och vänd rund med olivolja. Låt marinera i 30 minuter.
2. Vänd sedan i vetemjöl, lätt vispad äggvita och till sist ströbröd.
3. Fritera i olja som är uppvärmd till 170 grader precis innan servering och låt rinna av på papper. Salta lätt.
Krassemajonäs
1,5 dl majonnäs
50 g spenat
2 askar krasse
1/2 dl crème fraîche
Salt
Gör så här:
Mixa spenaten slät med crème fraîche. Vänd i majonnäs. Klipp krassen, blanda i och smaka av med salt.
Foto och recept: Kronfågel