Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kycklingvingar med kummin, citron och vitlök

24 jun, 2012
AvJenny Norberg
Klibbiga och ack så smaskiga kycklingvingar med kummin, citron och vitlök. Sommarens grillgoding!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kycklingvingar med kummin, citron och vitlök.
Kycklingvingar med kummin, citron och vitlök.

6 personer

Tid: 1 timme plus tid för marinering

Du behöver:

12 kycklingvingar

2 vitlöksklyftor (krossade)

skal och saft från 1 citron

1 tsk kumminfrön

2 msk olivolja

1 msk honung

salt och peppar

Gör så här:

Dela kycklingvingarna i två delar med hjälp av två vassa köksknivar. Skär dem i två delar vid leden. Blanda vitlök, citronskal och -saft, kummin och olja. Krydda ordentligt. Lägg sedan kycklingvingarna i en form och häll över blandningen. Se till så att alla kycklingvingar täcks. Täck över och låt stå i marinaden i minst 1 timme, eller över natten om du har tid. Sätt på ugnen på 200°. Ugnsrosta kycklingen på en bakplåt i cirka 30–50 minuter, tills skinnet blivit krispigt. Eller grilla dem på grillen i cirka 20 minuter. Ringla över honungen när det bara är 10 minuter kvar. Servera på ett fat – med många servetter.

Recept: Jennifer Joyce
Foto: Myles New

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons