Kycklingvingar med kummin, citron och vitlök
6 personer
Tid: 1 timme plus tid för marinering
Du behöver:
12 kycklingvingar
2 vitlöksklyftor (krossade)
skal och saft från 1 citron
1 tsk kumminfrön
2 msk olivolja
1 msk honung
salt och peppar
Gör så här:
Dela kycklingvingarna i två delar med hjälp av två vassa köksknivar. Skär dem i två delar vid leden. Blanda vitlök, citronskal och -saft, kummin och olja. Krydda ordentligt. Lägg sedan kycklingvingarna i en form och häll över blandningen. Se till så att alla kycklingvingar täcks. Täck över och låt stå i marinaden i minst 1 timme, eller över natten om du har tid. Sätt på ugnen på 200°. Ugnsrosta kycklingen på en bakplåt i cirka 30–50 minuter, tills skinnet blivit krispigt. Eller grilla dem på grillen i cirka 20 minuter. Ringla över honungen när det bara är 10 minuter kvar. Servera på ett fat – med många servetter.
Recept: Jennifer Joyce
Foto: Myles New