Kyld gurksoppa med dill
02 apr, 2020
AvRedaktionen
En frisk soppa med smak av vår. Denna kylda gurksoppa med dill är riktigt god! Servera med levainbröd till.
Annons
12 bufféportioner
Du behöver:
3 gurkor
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk strösocker
3 skivor vitt rostbröd
4 vitlöksklyftor
3 msk färskpressad citronsaft
1 ½ dl olivolja
1 ½ liter naturell yoghurt
1 ½ dl vispgrädde
Salt och svartpeppar
Garnering:
Riven gurka
2 krukor dill
Till servering:
Levainbröd
Gör så här:
- Skölj gurkan och riv den på ett rivjärn.
- Strö salt och socker över den rivna gurkan och krama ur vätskan ner i en skål. Saften ska användas.
- Spara också den rivna gurkan i en skål vid sidan om.
- Skär av skorpan från brödet och doppa brödskivan i gurksaft.
- Lägg ner bröd och vitlök i en bunke med hög kant.
- Tillsätt citronsaft och olivolja.
- Använd en stavmixer och blanda till en slät soppa.
- Vänd ner yoghurt och grädde.
- Låt soppan stå kallt i kylen i 2 timmar.
- Smaka av den kalla soppan med salt och peppar.
- Garnera med lite av den rivna gurkan och dill och servera med gott bröd till.
Av: Sofia Andersson & Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
6 sätt att göra din veganska soppa härligt krämig
Bjud på krämig grön ärtsoppa med basilikaolja
Annons