Läcker grön kycklingsallad
17 mar, 2020
AvRedaktionen
Vår nya salladsfavorit! Denna gröna kycklingsallad är underbart god. Garnera gärna med ärtskott eller färska kryddörter.
Annons
4 portioner
Kycklingsallad:
500 g kycklingbröstfilé
salt och svartpeppar
2 msk smör
6 gröna sparrisar
1 dl skalade sojabönor, tinade från frysen
1 knippe salladslök
Dressing:
1 dl majonnäs
2 msk crème fraiche
½ msk senap
1 knippe körvel eller persilja
Garnering:
Ärtskott eller färska örter
Gör så här:
- Torka kycklingen torr med lite hushållspapper. Salta och peppra lätt.
- Smält smöret i en stekpanna och bryn kycklingen i 2 minuter på varje sida.
- Tillsätt 2 dl vatten och låt småkoka i 6–8 minuter på varje sida.
- Ta från pannan och låt svalna på en tallrik.
- Bryt av och kasta de nedersta delarna på sparrisarna.
- Koka sparrisarna med kycklingen i 1 minut.
- Ta upp och skölj av sparrisarna under iskallt vatten. Hacka dem fint.
- Hacka sojabönorna grovt.
- Skölj, ansa och hacka salladslökarna fint.
- Rör ihop majonnäs med crème fraiche, senap och finhackad persilja eller körvel.
- Finfördela kycklingen med en gaffel och vänd ner i dressingen.
- Tillsätt hackad sparris, sojabönor och salladslök.
- Smaka av med salt och peppar och fördela i skålar eller på ett fat.
- Garnera gärna med ärtskott eller färska kryddörter.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Kycklingsallad med äpple, röda linser och fetaostkräm
Annons