Läcker kaffe crema
19 mar, 2020
AvRedaktionen
Se hit alla kaffeentusiaster och chokladälskare! Toppa med bitar av mjölkchoklad, krossade biscotti och torkade blommor.
Annons
4–6 portioner
Du behöver:
¼ vaniljstång
⅔ dl socker
4 dl vispgrädde
2 tsk snabbkaffe
7 äggulor
Till servering:
50 g mjölkchoklad
4–6 mandelbiscotti
Ätbara torkade blommor
Gör så här:
- Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Mortla ihop dem med 1 tsk socker.
- Lägg det sockret i en kastrull tillsammans med grädde och den tomma vaniljstången.
- Värm tills det nästan kokar, under konstant omrörning, och ta från värmen. Tillsätt kaffet.
- Vispa äggulorna med resten av sockret till en tjock vit kräm.
- Tillsätt den avsvalnade grädden under omrör ning.
- Häll tillbaka i kastrullen och låt stå på medelvärme, rör om hela tiden tills den tjocknar.
- Fördela krämen i ugnsfasta kaffekoppar eller formar och ställ på en ugnsplåt med hög kant.
- Häll vatten på plåten så det täcker kaffekopparna till hälften.
- Sätt ugnen på 150°.
- Baka krämen i cirka 45–60 minuter.
- Ta ut formarna, låt svalna och ställ kallt i minst 4 timmar.
- Ta ut krämen från kylen, toppa med bitar av mjölkchoklad, krossade biscotti och torkade blommor.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Bjud på klassisk kaffe affogato
Annons