Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Läcker tomatpaj med getost

05 aug, 2016
AvRedaktionen
Läcker tomatpaj med getost.
Den här goda pajen passar perfekt till kräftskivan. Ugnsbaka tomaterna innan de får samsas med getosten i pajen. De blir mycket sötare och godare då!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10–12 bitar

Tid: 1 timme och 30 minuter

Pajdeg:

100 g smör, kallt och skuret i tärningar

1 dl grahamsmjöl

2 dl vetemjöl

1 krm salt

1–2 msk kallt vatten

Fyllning:

200 g getost

25–30 cocktailtomater

Äggstanning:

3 ägg

1 dl matlagningsgrädde

2 dl mjölk

1 dl lagrad ost

salt

nymalen svartpeppar

Till servering:

några kvistar färsk oregano

pumpakärnor, rostade

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Baka tomaterna i mitten av ugnen cirka 1 timme, eller tills tomatsaften torkat in och tomaterna krympt. Blanda samman smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt vattnet, lite i taget och arbeta samman tills du ser att pajdegen går ihop. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Nagga pajskalet och låt vila i kyl 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Täck pajdegen med folie och fyll med ris eller baktyngder. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10–15 minuter. Ta ut pajskalet och smula över getosten. Lägg i tomaterna och häll sedan över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter eller tills stanningen stelnat och pajen blivit gyllene.

Läcker tomatpaj med getost.
Läcker tomatpaj med getost.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons