Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lagom till våffeldagen – nu kommer chokladbollsvåfflan

22 mar, 2018
AvHanna Carlsson
Gör något alldeles extra till våffeldagen. Testa den nya kombinationen Delicatoboll och våffla. En smarrig efterrätt som kombinerar det bästa av två världar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hallon och lakrits, lime och koriander, pommes frites och ketchup. Det finns en rad härliga kombinationer. Ny på listan är chokladboll och våffla. Detta smarriga recept gör våffeldagen till något alldeles extra.

Recept för Chokladbollsvåfflan:

För cirka 4-6 våfflor behöver du:
En sats våffelsmet
Två Delicatobollar

Tips på topping:

Delicatoboll
Glass
Grädde
Chokladsås
Vad du än tycker är gott!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Gör så här:

1. Sätt våffeljärnet på medelhög värme.

2. Smula två Delicatobollar till mindre bitar och blanda ihop våffelsmeten efter recept.

3. Häll i ungefär en halv deciliter smet i järnet.

4. Smula på bollarna och täck sedan chokladsmulorna med mer smet.

5. Stäng järnet och vänta tills våfflorna är gyllenbruna.

6. Toppa med förslagsvis glass och en klick grädde.

7. NJUT!

 

Källa och foto: Delicato

Läs också:

7 spännande mattrender du måste ha koll på inför 2018

Får du alltid ner efterrätten trots att du är mätt? Då har du ”dessertmage”

Årets roligaste mattrend är här – crossushin

Annons