Leilas lakritspavlova med hallon och yoghurtgrädde
18 maränger
Tid: 2 timmar
Ingredienser:
7 ekologiska äggvitor
5 1/4 dl strösocker
1/2 citron, saften
3 msk lakritspulver
Fyllning:
5 dl vispgrädde
3 dl grekisk yoghurt 10 %
3 msk florsocker
1 liter hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 130°. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.
Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65°. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat. Vänd försiktigt i 2/3 av lakritspulvret i marängen så att den blir ”ripplad”.
Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resterande lakritspulver över marängerna. Grädda i mitten av ugnen i 45–55 minuter, de ska vara lite sega i mitten.
Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut yoghurtgrädden över marängbottnarna och toppa med hallon.
Recept: Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fler av Leilas recept hittar du här.