Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Leilas lakritspavlova med hallon och yoghurtgrädde

27 okt, 2015
AvRedaktionen
Leilas lakritspavlova med hallon och yoghurtgrädde.
Vad vore Halloween utan lakrits? Spetsa dina maränger med en sötsalt goding. Skeda sedan ut yoghurtgrädden över marängbottnarna och toppa med hallon.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

18 maränger

Tid: 2 timmar

Ingredienser:

7 ekologiska äggvitor

5 1/4 dl strösocker

1/2 citron, saften

3 msk lakritspulver

Fyllning:

5 dl vispgrädde

3 dl grekisk yoghurt 10 %

3 msk florsocker

1 liter hallon

Gör så här:

Sätt ugnen på 130°. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.

Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65°. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat. Vänd försiktigt i 2/3 av lakritspulvret i marängen så att den blir ”ripplad”.

Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resterande lakritspulver över marängerna. Grädda i mitten av ugnen i 45–55 minuter, de ska vara lite sega i mitten.

Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut yoghurtgrädden över marängbottnarna och toppa med hallon.

Leilas lakritspavlova med hallon och yoghurtgrädde.
Leilas lakritspavlova med hallon och yoghurtgrädde.

Recept: Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Fler av Leilas recept hittar du här.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons