Laktosfria kärleksmums i form av hjärtan
Botten:
250 g Valio Eila laktosfritt smör
4 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
5 ägg
200 g Valio Eila laktosfri kvarg hallon & blåbär
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ½ dl kakao
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa strösocker, vaniljsocker och ägg poröst. Tillsätt det smälta smöret och kvargen och vispa ihop. I en separat skål – rör ihop vetemjöl, bakpulver och kakao. Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten. Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och jämna till med en slickepott. Grädda i cirka 25 minuter.
Glasyr:
1 ½ dl Valio Eila laktosfri vispgrädde 35%
½ dl kaffe
200 g mörk choklad
frystorkade hallonbitar
Gör så här:
Värm upp grädde och kaffe i en kastrull. Hacka chokladen fint. Tag bort kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör tills allt är blandat. Bred på glasyren på kakan. Strö över frystorkad hallon. Låt stelna. Stansa ut hjärtan med pepparkaksform.
Recept: Alisa Bandell