Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Laktosfria kärleksmums i form av hjärtan

18 jun, 2016
AvRedaktionen
Laktosfria kärleksmums i form av hjärtan.
Kärleksmums är en älskad klassiker med glasyr av kaffe och choklad. Här är en laktosfri variant i form av hjärtan, sprinklade med frystorkade hallonbitar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Botten:

250 g Valio Eila laktosfritt smör

4 ½ dl strösocker

1 msk vaniljsocker

5 ägg

200 g Valio Eila laktosfri kvarg hallon & blåbär

5 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

1 ½ dl kakao

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa strösocker, vaniljsocker och ägg poröst. Tillsätt det smälta smöret och kvargen och vispa ihop. I en separat skål – rör ihop vetemjöl, bakpulver och kakao. Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten. Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och jämna till med en slickepott. Grädda i cirka 25 minuter.

Glasyr:

1 ½ dl Valio Eila laktosfri vispgrädde 35%

½ dl kaffe

200 g mörk choklad

frystorkade hallonbitar

Gör så här:

Värm upp grädde och kaffe i en kastrull. Hacka chokladen fint. Tag bort kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör tills allt är blandat. Bred på glasyren på kakan. Strö över frystorkad hallon. Låt stelna. Stansa ut hjärtan med pepparkaksform.

Laktosfria kärleksmums i form av hjärtan.
Laktosfria kärleksmums i form av hjärtan.

Recept: Alisa Bandell

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons