Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Laktosfria nationaldagsbakelser med jordgubbar

06 jun, 2016
AvRedaktionen
Sätt guldkant på nationaldagen med dessa laktosfria nationaldagsbakelser med mandelmassa, vaniljkvarg och guldpulver. De passar även alldeles utmärkt till midsommar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Laktosfria nationaldagsbakelser.
Laktosfria nationaldagsbakelser.

8 bakelser

Botten

100 g mandlar

100 g mjukt Valio Eila laktosfritt smör

100 g Valio Eila laktosfri kvarg vanilj

300 g mandelmassa

4 ägg

smör för formarna

hackad mandel för formarna

Topping

300 g Valio Eila laktosfri kvarg vanilj

1 dl Valio Eila laktosfri vispgrädde 35%

jordgubbar

guldig sprayfärg för mat eller guldpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka mandlarna. Vispa smör, kvarg och mandelmassa krämigt. Vispa ner de hackade nötterna. Tillsätt ett ägg i taget, vispa. Smöra portionsformar och strö i lite hackad mandel. Fyll formar. Grädda i ca 20 minuter, de ska bli något gyllene. Låt svalna och ta ur formar.

Vispa ihop grädde och kvarg. Klicka på kvarggrädden på bakelserna. Dela jordgubbarna och skär några till kronor, genom att skära ut två hack i botten av jordgubben. Spraya eller pensla på guldfärg. Servera.

Recept: Alisa Bandell

Annons