Laktosfria nationaldagsbakelser med jordgubbar
8 bakelser
Botten
100 g mandlar
100 g mjukt Valio Eila laktosfritt smör
100 g Valio Eila laktosfri kvarg vanilj
300 g mandelmassa
4 ägg
smör för formarna
hackad mandel för formarna
Topping
300 g Valio Eila laktosfri kvarg vanilj
1 dl Valio Eila laktosfri vispgrädde 35%
jordgubbar
guldig sprayfärg för mat eller guldpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka mandlarna. Vispa smör, kvarg och mandelmassa krämigt. Vispa ner de hackade nötterna. Tillsätt ett ägg i taget, vispa. Smöra portionsformar och strö i lite hackad mandel. Fyll formar. Grädda i ca 20 minuter, de ska bli något gyllene. Låt svalna och ta ur formar.
Vispa ihop grädde och kvarg. Klicka på kvarggrädden på bakelserna. Dela jordgubbarna och skär några till kronor, genom att skära ut två hack i botten av jordgubben. Spraya eller pensla på guldfärg. Servera.
Recept: Alisa Bandell