Lammburgare med cheddar
15 maj, 2017
AvRedaktionen
Grillad lammburgare med cheddarost. Här har den kryddats med vitlök, chili, spiskummin och färska örter för att få riktig medelhavssmak.
Annons
6 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
900 g lammfärs
4 skivor dagsgammalt
vitt bröd utan kanter
1 dl mjölk
2 ägg
4 finhackade vitlöksklyftor
ev 1–2 tsk chiliblandning
1 msk spiskummin
1/2 dl finhackad bladpersilja
1/2 dl finhackad mynta
salt och nymalen svartpeppar
6 tjocka skivor cheddarost
6 hamburgerbröd eller portionsbröd
Serveras med:
skivad tomat
skivad gul lök
sallad och senap
pickels eller pfeferoni
Gör så här:
- Lägg det dagsgamla vita kantfria brödet i blöt i mjölken. Finfördela det med stavmixer.
- Blanda ner de övriga ingredienserna till smeten och rör om ordentligt. Krydda rejält med salt och peppar.
- Forma till 6 stora hamburgare. Grilla (gärna på träkolsgrill) eller i stekpanna, ett par minuter på varje sida. Du kan också eftersteka biffarna i ugnen eller i mikron. Lägg på osten sist, och låt den smälta något.
- Grilla hamburgerbröden hastigt. Fyll bröden med tomat, lök och sallad, lägg på lammburgarna och osten. Smaksätt med senap.
Annons