Lammburgare med mozzzarella och karamelliserad lök
01 apr, 2016
AvRedaktionen
Med karamelliserad lök och mozzarella blir burgaren något extra! Här har vi valt att göra burgaren på lammfärs. Perfekt att lägga på grillen i sommar! Gör gärna flera olika minihamburgare, en för varje smak.
Annons
Lammburgare:
500 g lammfärs
1-2 msk Caj P. Rub Roast Garlic
1 mozzarellaost
2 plommontomater
krispig sallad
hamburgerbröd (recept här)
Karamelliserad lök:
3 små silverlökar
1 msk smör
1 msk farinsocker
2 msk japansk soja
1 dl äppeljuice
Gör så här:
Skala och skiva löken tunt. Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg i löken. Rör runt och slå i socker, soja och juice. Låt det steka sakta i 15-20 minuter tills löken blivit gyllenbrun och karamelliserad. Rör inte för ofta, bäst blir det om löken får ligga stilla och fint. Blanda samman färs och rub till en jämn smet. Smaka av med flingsalt och svartpeppar och forma fyra burgare. Grilla dem på medelvarm temperatur till önskad stekningsgrad. Montera fina burgare och servera direkt.
Här hittar du fler goda recept på minihamburgare >>
Recept: Caj P:s kock och matkreatör Anders Tegnér
Annons