Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lammburgare med mozzzarella och karamelliserad lök

01 apr, 2016
AvRedaktionen
Lammburgare med mozzzarella och karamelliserad lök.
Med karamelliserad lök och mozzarella blir burgaren något extra! Här har vi valt att göra burgaren på lammfärs. Perfekt att lägga på grillen i sommar! Gör gärna flera olika minihamburgare, en för varje smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Lammburgare:

500 g lammfärs

1-2 msk Caj P. Rub Roast Garlic

1 mozzarellaost

2 plommontomater

krispig sallad

hamburgerbröd (recept här)

Karamelliserad lök:

3 små silverlökar

1 msk smör

1 msk farinsocker

2 msk japansk soja

1 dl äppeljuice

Gör så här:

Skala och skiva löken tunt. Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg i löken. Rör runt och slå i socker, soja och juice. Låt det steka sakta i 15-20 minuter tills löken blivit gyllenbrun och karamelliserad. Rör inte för ofta, bäst blir det om löken får ligga stilla och fint. Blanda samman färs och rub till en jämn smet. Smaka av med flingsalt och svartpeppar och forma fyra burgare. Grilla dem på medelvarm temperatur till önskad stekningsgrad. Montera fina burgare och servera direkt.

Här hittar du fler goda recept på minihamburgare >>

Lammburgare med mozzzarella och karamelliserad lök.
Lammburgare med mozzzarella och karamelliserad lök.

Recept: Caj P:s kock och matkreatör Anders Tegnér

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons