Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lammfärsbiffar med olivpotatissallad och tsatsiki

15 apr, 2017
AvRedaktionen
Lammfärsbiffar med olivpotatissallad och tsatsiki.
Saftiga lammfärsbiffar med krämig potatissallad och frisk tsatsiki. Den här rätten är lika god varm som kall!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 45 minuter

Lammfärsbiffar:

300 g lammfärs

1/2 dl matlagningsgrädde

1/2 vitlöksklyfta

1/2 dl färskrivet ströbröd

1 tsk torkad oregano

2 krm torkad timjan

1 tsk kalvfond

1 ägg

salt och peppar

2 msk olivolja

Olivpotatissallad:

6 potatisar av fast sort

6 soltorkade tomater

1/2 dl svarta kärnfria oliver

1 dl babyspenat

2 tsk balsamvinäger

2 tsk olivolja

salt och peppar

Tsatsiki:

1/4 gurka

1/2 vitlöksklyfta

3 msk turkisk yoghurt

salt och peppar

Gör så här:

Finhacka vitlöksklyftan till biffarna och blanda alla ingredienserna till en slät färs. Forma biffar och stek ett par minuter på var sida i het olivolja tills de är lätt rosa inuti.

Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt potatisen svalna och skär den i bitar. Blanda med resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar. Servera potatissalladen ljummen eller kall.

Skala och riv gurkan. Pressa vätskan ur den rivna gurkan och blanda med vitlök och turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

Lammfärsbiffar med olivpotatissallad och tsatsiki.
Lammfärsbiffar med olivpotatissallad och tsatsiki.

Recept och foto: Jennie Benjaminsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons