Lammfärsbiffar med olivpotatissallad och tsatsiki
2 personer
Tid: 45 minuter
Lammfärsbiffar:
300 g lammfärs
1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 vitlöksklyfta
1/2 dl färskrivet ströbröd
1 tsk torkad oregano
2 krm torkad timjan
1 tsk kalvfond
1 ägg
salt och peppar
2 msk olivolja
Olivpotatissallad:
6 potatisar av fast sort
6 soltorkade tomater
1/2 dl svarta kärnfria oliver
1 dl babyspenat
2 tsk balsamvinäger
2 tsk olivolja
salt och peppar
Tsatsiki:
1/4 gurka
1/2 vitlöksklyfta
3 msk turkisk yoghurt
salt och peppar
Gör så här:
Finhacka vitlöksklyftan till biffarna och blanda alla ingredienserna till en slät färs. Forma biffar och stek ett par minuter på var sida i het olivolja tills de är lätt rosa inuti.
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt potatisen svalna och skär den i bitar. Blanda med resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar. Servera potatissalladen ljummen eller kall.
Skala och riv gurkan. Pressa vätskan ur den rivna gurkan och blanda med vitlök och turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
Recept och foto: Jennie Benjaminsson